Zaščita pred soncem

V vročih poletnih dneh, ko smo izpostavljeni močnejšemu UV sevanju, moramo naši koži posvetiti še večjo skrb in nego. Najboljši način preprečevanja škodljivih vplivov sonca je izogibanje, močni neposredni svetlobi. Najbolj nevarno je izpostavljanje soncu med 10. uro dopoldne in 16. uro popoldne.

Kadar se izpostavimo močnemu soncu je potrebno vsaj 30 minut prej zaščititi kožo s sredstvi za sončenje, ki vsebujejo sestavine, ki filtrirajo UVA in UVB žarke. Čas na soncu lahko podaljšamo z izbiro sredstva za sončenje z ustreznim zaščitnim faktorjem, ki ga izberemo glede na tip kože. Posebej pozorni moramo biti pri otrocih, saj predvsem majhnih otrok ne smemo izpostavljati direktnemu in premočnemu soncu. Izbrati moramo sredstva za sončenje z višjim zaščitnim faktorjem, namenjena nežni otroški koži.

Pred sončnimi žarki pa se lahko zaščitimo tudi z oblačili, pokrivali in zaščitnimi očali, ki zadržujejo UVA in UVB žarke.

Čeprav ima sonce ugodne učinke na organizem, pa ima lahko že kratkotrajna izpostavljenost premočnemu soncu, brez ustrezne zaščite, neprijetne posledice.

Koristni nasveti

Glas - mala beseda z velikim pomenom

Naš glas predstavlja eno najpomembnejših povezav z zunanjim svetom.

Zaščita pred soncem

V vročih poletnih dneh, ko smo izpostavljeni močnejšemu UV sevanju, moramo naši koži posvetiti še večjo skrb in nego.

Kako zmanjšamo možnost okužbe?

V zimskih dneh na nas pogosto prežijo različni mikroorganizmi, ki nas poskušajo ovirati in upočasnjevati pri uresničevanju naših vsakdanjih želja in ciljev.